Competències i intel·ligències a l'aula web 2.0

Molt completa aquesta presentació de Núria Alart on fa una descripció de què son les competències bàsiques i les intel·ligències múltiples, i com podem treballar-les amb exemples de metodologies competencials.
També inclou un model dels continguts que pot incloure un portfoli d'alumnes a la diapositiva 63.
Acaba presentant diferents eines de la web 2.0 que ajuden al treball per competències.

El Model TPACK per dissenyar activitats didàctiques amb TIC

Fa uns dies vaig deixar recollits en aquest bloc el vídeo i la presentació que va utilitzar Jordi Adell a JEDI 2010: JORNADAS DE EDUCACIÓN DIGITAL EN LA UNIVERSIDAD DE DESTO celebrades a Bilbao.
Ara he tengut ocasió de poder veure, via Twitter, aquest vídeo publicat per Josi Sierra al bloc ConoCity: una ciudad de conocimiento on una vegada més Jordi Adell ens orienta i ajuda a reflexionar sobre la planificació didàctica d'activitats.
No us el perdeu!!!

Les wikis com a eina educativa

Les wikis poden ser una eina molt útil per fomentar el treball cooperatiu. A continuació teniu la presentació i traducció al català que ha fet Rosa Maria Felip  del recull que es va publicar al bloc Smartteaching.org.
 
50 usos de les wikis per una classe més col.laborativa i més interactiva

Web 2.0 a Primària

A Nosaltres Competents han publicat una presentació d'Ana Basterra on hi ha molts exemples de com utilitzar les diferents eines que ens ofereix la web 2.0 per treballar a Primària.
Crec que aquestes eines ens poden ajudar en el canvi metodològic.